Contact

Adres:
Schaartven 1, Overloon
Telefoon:
06 16 75 66 74
Email:
info@hofvanoverloon.nl

Bericht

Naam kan niet leeg zijn.
Ongeldig email-adres.
Bericht kan niet leeg zijn.

In de omgeving van het park

Dankzij zijn ligging is vakantiepark Hof van Overloon een ideale uitvalsbasis om wandelend of fietsend de omgeving te verkennen. Maar ook op culinair gebied is er voor ieder wat wils. Overloon en zijn directe omgeving kent teveel hot-spots om op deze website allemaal te noemen. Van een 9-holes golfbaan tot de dierentuin, van natuurgebieden tot musea: deze regio heeft het!

Strandbad 't Schaartven

Strandbad 't Schaartven is een oase van rust, natuurschoon, prachtige zandstranden en kristalhelder water. In het zomerseizoen zijn het strand en ligweide gratis toegankelijk. Op een afgeschermd deel kunnen ook vissers hun hartje ophalen. Het strandbad ligt op tientallen meters afstand van ons vakantiepark.

Zoo Parc Overloon

Beleef een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten in het natuurlijkste dierenpark van Nederland. Sta in het 21 hectare grote park oog in oog met onder andere cheetahs, tapirs, gibbons, flamingo's, reuzenmiereneters, kleine panda's, rendieren, beermarters en de grootste strohalsibissengroep ter wereld.

Attractiepark Toverland

Het park is 365 dagen per jaar geopend dankzij de unieke combinatie van indoor- en outdoorattracties. Toverland bestaat uit een indoorgedeelte met groots attractieaanbod, zoals een indoor-achtbaan, zweefmolen en het Toverhuis. Daarnaast is er een outdoorgedeelte met onder andere de motorachtbaan Boosterbike, schommelschip Scorpios en de snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux: Troy.

Oorlogsmuseum Liberty Park

In het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd. Daar ziet u hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren. Maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet in die tijd, maar ook voor de vervolging. En tenslotte natuurlijk ook voor de bevrijding met daarbij speciale aandacht voor de Slag om Overloon.

Golfbaan Overloon

Deze nieuwe 9 holes golfbaan par 3-4 heeft mooie uitdagende elementen, onder andere met hoogteverschillen. Uniek zijn de grote vijvers met unieke rotspartijen. Zowel de beginnende, als ook de gevorderde golfer zal hier met veel plezier een balletje slaan.

Nijmeegse 4-daagse

De Nijmeegse Vierdaagse, officieel de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, wordt ieder jaar gehouden en start op de derde dinsdag van juli. Het is het grootste wandelevenement ter wereld en een van de grootste sportevenementen ter wereld. Dit evenement is vanuit Hof Van Overloon gemakkelijk te bereiken per trein (reistijd 35 minuten), opstapplaats station Venray. Tijdens de 4-daagse week rijden de treinen volgens een uitgebreide en aangepaste dienstregeling.

Floriade Venlo 2012

Doe mee aan het theater van de natuur! Een theater dat je intens beleeft omdat je er samen met de natuur de hoofdrol speelt. Waar je leert over de natuur en zo beseft dat bloemen, planten, bomen, groenten en fruit belangrijk zijn in ons dagelijks leven. Luister naar de mooiste muziek. En geniet af en toe van een rustig moment, met je voeten in het water.

Floriadebus naar Venlo

Inwoners van het Land van Cuijk die straks de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in Venlo willen bezoeken, kunnen met een speciale bus mee. Tijdens de Floriade die van 5 april tot en met 7 oktober duurt, verzorgt BBA-Tours een dagelijkse pendeldienst vanaf Airport Weeze naar de Floriade. Opstappen kan in Cuijk, Boxmeer en Vierlingsbeek.

IJssalon Clevers

IJssalon Clevers staat al jaren landelijk bekend om zijn ambachtelijk ijs. De afgelopen jaren heeft ijssalon Clevers diverse prijzen gewonnen, zoals IJssalon van het jaar, De Gouden IJscoupe, en De Gouden IJsspatel. Clevers ligt in het centrum van Overloon, op ongeveer 1 km afstand van ons vakantiepark.

Restaurant "De Keulsche Pot"

Oer- Brabants gezellig restaurant "De Keulsche Pot" ligt op een steenworp afstand van Hof van Overloon. Leuk om 's middags of 's avonds eventjes te vertoeven.

Restaurant "De Heeren van Overloon"

Prima restaurant in het centrum van Overloon. Naast een mooie menukaart biedt "De heeren van Overloon" ook High tea's en leuke kooklessen.

Restaurant "Museumzicht"

Museumzicht is een leuk restaurant en pannenkoekenhuis gelegen aan de rand van Overloon, naast het Liberty Park. Betaalbaar uit eten en kindvriendelijkheid staan bij Museumzicht centraal. Museumzicht is onderdeel van het "Happen en Trappen"-concept. Happen en trappen leidt u onder andere langs de oevers van de Maas naar restaurant Het Spiegelbeeld in Well, Limburg. Ook dit restaurant en de fietsroute er naartoe, bevelen wij van harte aan!

Happen en Trappen

Happen en Trappen brengt u naar de prachtigste plekjes in onze regio. Een dag lang fietst u een schitterende fietsroute, waarbij u onderweg stopt voor heerlijke en verrassende gerechten. En dat alles voor een vaste prijs! De gemiddelde lengte van de fietsroutes ligt tussen de 40 en 50 kilometer. U vertrekt in de ochtend (uiterlijk om 11:00 uur, tenzij anders aangegeven) en bent dan in de vroege avond weer terug op het startpunt.

VVV Overloon

Voor onder andere autoroutes, fietskaarten, plattegronden, regiogidsen, streekproducten en wandelroutes.

VVV Agentschap Overloon / Zoo Parc
Stevensbeekseweg 19-21
5825 JB Overloon

Nationaal Park De Maasduinen

In De Maasduinen kunt u op de eerste plaats genieten van de natuur, de stilte en de rust. Daarnaast worden allerlei excursies en activiteiten georganiseerd. Stichting Het Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer, de gemeentes Bergen en Gennep en IVN stellen in overleg gezamenlijk een excursieaanbod op waarvan u het gehele jaar kunt genieten.

Het Pieterpad

Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. De overgang van het ene gebied naar het andere is soms heel plotseling en daardoor bijzonder verrassend. Zo bijvoorbeeld de overgang van het Montferland naar het dal van de Rijn en vandaar weer naar de heuvels bij Beek en Groesbeek. Het is niet alleen het plotselinge hoogteverschil dat het hem doet, maar ook flora en fauna, type huizen en boerderijen, alles verandert mee.